Läderhantverk - nyproduktion & reparationer

Sadelmakeriet i Sverige, såsom organiserat yrke stammar från 1500-talet. Sadelmakarens hantverk är i mångt och mycket ett väldigt traditionsfyllt yrke, där många verktyg är de samma som använts i århundranden. En sadelmakares hantverk kan och bör inte jämföras med industrins massproduktion.

Att köpa ett riktigt hantverk är såklart dyrare än att köpa massproducerade varor, men skillnaden kan ibland vara liten. Lägger du därtill hållbarheten så är det ofta mer lönsamt att köpa handgjorda läderprodukter.

Exempel på tjänster jag utför:

Handlindade räcken

Jag har lindat många räcken för såväl privatpersoner som företag. Vid läderlindning väljer jag ut lämpligt skinn som ger ett genuint intryck till din ledstång.

Läderdetaljer i inredning

Jag har prytt köksluckor, handtag och andra inredningsdetaljer i högkvalitativt läder. Ofta kan små detaljer lyfta ett rum. Jag jobbar regelbundet med inredningsarkitekter och snickare, och kan både jobba direkt mot slutkund såväl som underleverantör.

Väskor & porftöljer

Bland det roligaste jag vet är att skapa unika, handsydda väskor och portföljer. Du kanske har ett unikt önskemål om hur din väska ska formas eller fungera? Genom att vara kreativ och uppfinnelserik, kan man lösa det mesta!

Bälten, armband etc.

Har du ett gammalt armbandsur med slitet armband? Ofta går det att skapa ett så gott som identiskt nytt armband. Samma sak gäller gamla klassiska läderbälten.  Jag har även en del nyproducerade armband och bälten till försäljning.

Stolar, fåtöljer etc.

Har du en gammal fåtölj som börjar bli sliten? Det går ofta att klä om den så att den upplevs som ny igen. Jag har utfört ett antal sådana arbeten med goda resultat.

Specialbeställningar

Jag har sytt mc-västar, knivhölster, iPad-fodral mm. i läder