Tjänster inom häst

Sadelinpassning:
Numera brukar jag rekommendera kunder att uppsöka en sadelinpassare för inpassning av sadel, eftersom min tid inte räcker till för att åka ut i stall. Skicka ett mail till mig så vidarebefordrar jag kontakt: my@halvmanen.se

 

Omstoppning av sadel

Engelska sadlar blir efter ett tag satta och komprimerade i sin stoppning, de kan även bli sneda och knöliga, och behöver då antingen stoppas om helt, eller bara stoppas till. Även nya sadlar kan behöva byta ut stoppningen, då de inte alltid har en optimal stoppning från start.

En helsomstoppning går till så att jag separerar sitsen från bossorna, tar ut all gammal stoppning, sedan ersätter jag den med ny stoppning, och syr ihop sadeln. Jag föredrar att stoppa med ren lammull, om inte kunden har andra önskemål.
I delningsmomentet kollar jag även över bommens skick så att allt ser helt och fint ut.

En tillstoppning, eller toppstoppning, går ut på att jag separerar sitsen från bossorna, och endast lägger till ny stoppning där det saknas.

Stallbesök för att kontrollera befintlig sadel på hästen kostar 500 kr, det tillkommer 35 kr milen från Valhallavägen i Staffanstorp,

Helomstoppning 2200 kr (inom 2 månader ingår en toppstoppning *)

Toppstoppning 1600 kr
                         

*Önskan om toppstoppning måste meddelas Halvmånen Sadelmakeri AB senast 2 månader från det att sadeln meddelats klar för avhämtning. 
 

Byte av stroppar

Stroppar på sadlar, selar och tömkörningsdäcklar kan lätt bli slitna innan den övriga produkten har gjort sitt.
Pris per stropp:
450kr per stropp