Tjänster inom häst

Som sadelmakare och Equipment coach (inpassare av sadlar och övrig hästutrustning) kan jag hjälpa dig med såväl befintlig utrustning som vid inköp av ny utrustning. Jag erbjuder nya huvudlag, grimmor, distanssadlar, hoppsadlar, Islandssadlar, sadelgjordar, stigbyglar, stigläder, sporrar, sporremmar, pannband med mera. 

Numera brukar jag rekommendera kunder att uppsöka en sadelinpassare för inpassning av sadel, eftersom min tid inte räcker till för att åka ut i stall. Skicka ett mail till mig så vidarebefordrar jag kontakt: my@halvmanen.se

 

Omstoppning av sadel

Engelska sadlar blir efter ett tag satta och komprimerade i sin stoppning, de kan även bli sneda och knöliga, och behöver då antingen stoppas om helt, eller bara stoppas till. Även nya sadlar kan behöva byta ut stoppningen, då de inte alltid har en optimal stoppning från start.

En helsomstoppning går till så att jag separerar sitsen från bossorna, tar ut all gammal stoppning, sedan ersätter jag den med ny stoppning, och syr ihop sadeln. Jag föredrar att stoppa med ren lammull, om inte kunden har andra önskemål.
I delningsmomentet kollar jag även över bommens skick så att allt ser helt och fint ut.

En tillstoppning, eller toppstoppning, går ut på att jag separerar sitsen från bossorna, och endast lägger till ny stoppning där det saknas.

Stallbesök för att kontrollera befintlig sadel på hästen kostar 500 kr, det tillkommer 35 kr milen från Valhallavägen i Staffanstorp,

Helomstoppning 1800 kr till o med 31/12 2018
                            2000 kr från o med 1/1 2019   
                            – inom 2 månader ingår en toppstoppning.*


Toppstoppning 1400 kr till o med 31/12 2018
                         1500 kr från o med 1/1 2019

*Önskan om toppstoppning måste meddelas Halvmånen Sadelmakeri AB senast 2 månader från det att sadeln meddelats klar för avhämtning. 

Omvärmning av sadel / Kallpress av sadel

1500kr

 

Byte av stroppar

Stroppar på sadlar, selar och tömkörningsdäcklar kan lätt bli slitna innan den övriga produkten har gjort sitt.
Pris per stropp:
Dressyrsadel 400 kr
Hoppsadel 350 kr

 

Tvätt av täcken, lindor och schabrak/vojlock

Jag tar emot täcken för tvätt. Även mindre produkter som behöver sig en omgång! Impregnering kan endast göras på helt rena täcken, vilket innebär att tvättning är obligatorisk inför impregnering.

Schabrak/vojlock 120 kr
Benlindor 40/ 4 st 120 kr
Fleece/svettäcke 150 kr
Eksem/flugtäcke 150 kr
Sommartäcke 180 kr
Regntäcke 180 kr
Vintertäcke 200 kr
Ylletäcke 200 kr
Vintertäcke m hals 230 kr
Impregnering 190 kr (plus tvättpris)

Lagning av täcke

Hästar verkar ibland ha det som en hobby att se hur många täcken de kan förstöra under en vistelse i hagen eller under natten i boxen. En lapp och lite sömmar lagar det mesta till funktionsdugligt skick.

Priser från 50 kr

Byte av blixtlås

Jag kan ordna byte av blixtlås i ridstövlar, chaps, byxor, skor och liknande.

Byte blixtlås ridstövel kostar 600 kr/stövel
Byte blixtlås i kort chaps: 400 kr/chaps

Reparation av sadlar, selar, koppel och remtyg

Har du en fin sadel som börjar bli sliten? Det finns en hel del jag kan göra för att fräscha upp den. Det mesta i läder kan lagas, och renoveras.